De weg naar mezelf

Heb je zin om een lange wandeling te maken? Wat was dat ongelofelijk leuk, buiten zijn, hoofd leegmaken, opladen voor de nieuwe week. Maar die blaren! Gek werd ik ervan. Mijn kleine teentjes werden iedere keer weer geteisterd door blaarellende. Mijn knieën, heupen en rug kregen het die dagen ook steeds weer gruwelijk te verduren, omdat ik die teentjes wilde ontzien. Een vicieuze cirkel die ik maar niet kon doorbreken.   

Tijdens een vakantie kwam ik dames tegen op 5-fingerschoenen. Hun enthousiasme over dit schoeisel en wat het met je doet spoorde mij aan om me daar thuis eens in te verdiepen.   

Een compleet nieuwe wereld openbaarde zich; de wereld van blotevoetenbeurzen, workshops, cursussen en opleidingen. Al snel merkte ik dat ik door mijn nieuwe schoenen veel beter aarde. Ik voelde, ervaarde en genoot veel meer. Langzaamaan kwam het vertrouwen terug.  

Tijdens een blotenvoetenbeurs kwam ik in aanraking met voetreflexologie. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Het gevolg was een workshop handreflexologie en daarna voetreflexologie. Van workshops naar een cursus, en van daar naar een echte opleiding om Voetreflextherapeut te worden.   

Ik heb geen pijn, ik ben mijn pijn

De opleiding tot Voetreflextherapeut heeft me veel over mezelf geleerd. Door de holistische kijk op hoe pijntjes en ziektes in mijn leven komen, was het soms best confronterend. “Ik heb geen pijn, ik ben mijn pijn!”, realiseerde ik mij. Door met Westerse en Oosterse zienswijze naar mijn lichamelijke klachten te kijken, de reflexzones op mijn voeten te (laten) masseren, en mijn voeten te laten vertellen is de doorstroming van alle lichamelijke processen weer op gang gekomen. Zijn mijn blaren verdwenen, hebben pijnen en pijntjes de aftocht geblazen, heb ik ongelofelijk veel energie, zit ik super in mijn vel en kan de hele wereld aan.  

De inzichten die ik kreeg maakte dat ik begon te beseffen dat ik deze kennis en kunde niet alleen voor mezelf wilde houden. Inmiddels heb ik al vele cliënten mogen begeleiden met o.a. Carpaal tunnelsyndroom, Dupuytren, schildklierklachten, KANS (klachten-arm-nek-schouder), overgangsklachten, darmproblemen, vage klachten en lymfeproblemen. Hun klachten zijn  verminderd of zelfs helemaal weg, ze hebben meer energie, ze begrijpen waar hun klachten vandaan komen, maar vooral ook dat ze er zelf invloed op kunnen uitoefenen.   

Dat is wat ik ook zo mooi vind aan deze uitdaging die op mijn pad gekomen is. De mensen om mij heen gelukkig maken, ontspannen de dagen laten doorkomen, mensen laten inzien dat er meer mogelijk is dan moedeloos te gaan afwachten tot pijnen en pijntjes vanzelf wel over gaan. Cliënten de tools in handen geven om het zelfherstellend vermogen van het lichaam aan te spreken. Cliënten zelf de regie over hun leven in handen te geven. De kennis die ik opgedaan heb wil ik delen, want delen is helen.

Anita Hendriks
Voetreflextherapeut

Afspraak maken

GRATIS kennismakingsgesprek en korte voetreflexbehandeling.

Totaal 30 minuten
t.w.v. € 35,00 (BTW vrijgesteld)

Ja, dat wil ik!