Mijn eerste stappen met voetenvreugde – deel 3

Voetreflexmassages

De cursusdagen waren heel inspirerend, ik wilde nog beter begrijpen wat er loskomt en hoe je daarmee omgaat.  Inschrijven voor een Voetreflexopleiding was de volgende logische stap. De holistische kijk op ziekte en gezondheid is zo machtig interessant. Je hebt het niet, je doet het realiseerde ik mij tijdens de vele behandelingen die ik mocht ontvangen en geven. Door zowel de Westerse als de Oosterse zienswijze te combineren in mijn behandelingen kom ik tot prachtige resultaten en verminderen klachten snel. Mijn eigen klachten zijn inmiddels verdwenen en als ik nu nog wel eens een pijntje hier of daar heb dan weet ik wat ik ermee kan, mijn lichaam waarschuwt mij, en ik durf nu te luisteren. Zo heb ik stapje voor stapje oude pijn afgepeld en er mooi nieuwe vreugdevolle ervaringen en heel veel energie ervoor terug gekregen.

Voetenvreugde

Zo is Voetenvreugde ontstaan, want dat is wat als een rode draad door mijn studiejaren is gelopen. De vreugde die ik mocht ervaren tijdens het studeren, de massages, de studieopdrachten, de cliëntbehandelingen. Natuurlijk was het soms ook best pittig om naast mijn baan te studeren en door te zetten, dat zal ik niet ontkennen, maar de vreugde, het plezier, de resultaten, die mijn medestudenten, mijn cliënten en ikzelf ervaarde, dat wil ik graag delen. Ik wil helpen uitvinden wat jouw voeten te vertellen hebben. Verdrietige verhalen, pijnlijke verhalen, ik wil die pijn aanhoren, voelen en aanraken en je helpen deze pijn uiteindelijk los te laten. Als een ui dit alles afpellen en er vreugde voor in de plaats brengen. Klachten laten verminderen of zelfs helemaal laten verdwijnen. Dat is waar Voetenvreugde voor mij voor staat.